Het afbeelden van ongeziene zaken (2)

Vraag: Edele Shaykh – moge Allah u succes schenken – hij (de vraagsteller) zegt: U heeft datgene vermeld – moge Allah u beschermen – dat te maken heeft met het afbeelden. Is het toegestaan om enkele afbeeldingen te maken van de Dag des Oordeels?

Antwoord: Nee, nee. Dit is iets dat sommige jongeren doen als uitnodiging naar Allah, zeggen zij. Zij maken een afbeelding van de Hel en het Paradijs en de rivieren daarin. Dit is niet toegestaan. Dit behoort tot de kennis van  het ongeziene waarover alleen Allah – سبحانه وتعالى – kennis heeft. Dit geknoei is dus niet toegestaan.

De uitnodiging naar Allah dient niet op deze manier verricht te worden. De uitnodiging naar Allah dient verricht te worden met het Boek en de Sunna, at-Targhīb, at-Tarhīb en verduidelijking. Ja. Zij graven bijvoorbeeld een graf en zeggen dan: Dit behoort tot het uitnodigen naar en het gedenken van Allah. Vermaan met de Qurʾān o mijn broeder.

فَذَكِّرْ بِالْقُرْآنِ مَن يَخَافُ وَعِيدِ

Vermaan daarom met de Qur’an degene die Mijn Waarschuwing vreest. [Sura Qaf (50): 45]

Degene die niet vermaand wordt met de Qurʾān wordt (zeker) niet vermaand met een kuil die voor hem gegraven wordt. Dit behoort tot een belasting waarvoor Allah geen bewijs heeft neder gezonden. Ja.

Shaykh Ṣāliḥ b. Fawzān al-Fawzān

Bron: http://www.ajurry.com/vb/showthread.php?t=32638